Segway Ærø

 

 

 

 

Kirgisisk Jurte  Oplevelses overnatning
Oasen direkte i Vitsøhus Permakultur Have (kun B&B), 50 m til søen
En original Kirgisisk Jurte med en herlig udsigt over Vitsø og havet …

- En hyggelig Jurte på et roligt og spændende sted -

  • 25 m² stor pragtfuld Jurte med højt til loftet
  • stor sydvendt terrasse midt i naturens elementer
  • 50 m til Vitsø og øhavs-stien
  • 1 hyggeligt rum med 1-4 senge med kvalitetsmadrasser
  • Toilet og badeværelse forefindes i Permakultur Havens Café
  • Sund morgenmad i caféen med friskbagte rundstykker, æg, smør, hjemmelavet marmelade, ost, skinke, økologisk kaffe, egen frisk urte-te, kakao, cerealier, frisk mælk

 Jurten er stilfuldt indrettet med klassiske møbler.

 

Beliggenhed og omgivelser

Jurten ligger i Ærøs eneste Permakultur-Paradis-Have (ca. 1,5 hektar); hvorfra der er direkte adgang til naturområdet omkring Vitsø (225 hektar), hvor en stor flok skotske højlandskvæg græsser. Vitsø (oprindelig Hvidsø) blev afskåret fra havet omkring 1788; den blev fra 1836 afvandet af Vitsø pumpemølle, senere (fra 1964) af elektriske pumper, så området kunne bruges til landbrug. I 2010 blev Vitsø genetableret som sø, så i dag er søen og dens bredder et paradis for en stor artsrigdom af planter og fugle. Ud over de hjemlige fuglearter bl.a. Havørne, kan man forår og efterår se mange forskellige trækfugle der gør ophold her.

Øens byer, Ærøskøbing med de brolagte gader og maleriske huse, Marstal med det meget seværdige søfartsmuseum og Søby i nærheden af Danmarks eneste golfbane med vand på tre sider, er alle et besøg værd.

I gåafstand fra huset ligger havet, Søbygård, tidligere herregård (nu museum) med sin voldgrav omkring, Vitsø med Vitsø Pumpemølle og Vester Mølle med en fantastisk udsigt over Vitsø og Lillebælt til Als.

Vitsøhus byder endvidere forskellige naturoplevelser og en gårdbutik med egen produkter og spændende planter.